Monday, July 11, 2011

Kita Kepit Orang Yang Tengah Kahwin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Kesinambungan daripadan entri INI, aku nak sambung cerita tentang kawan aku yang telah melangsungkan perkahwinan beliau 25 May 2011 lepas. Kemainn lama kan baru ko nak update lann! Huk3. Kedua tetupai adalah kawan aku semasa belajar di UKM dulu. Tetupai yang dimaksudkan adalah.

d&p kawen copy
Nampak aku dh pandai centerkan gambar guna Wins Live Writer (WLW) ni? Nampak? Nampak??? Selamat Berkahwin, sound agak kasar. Selamat Pengantin Baru, agak lame, sebab diorang dah tak baru sangat, so oklah Selamat Berkahwin. Haha. Ape yang aku nak gtau, aku ngan ehem2 Norlin Sabuti (#ns) telah dinobatkan sebagai pengepit kedua tetupai ini. Kemainn kan ade hashtag bagai.
Pengalaman pertama menjadi pengepit, aku sangat gugup. Hek eleh bru jadi pengepit dah gugup, lom nikah lagi tu. Malam pernikahan diorang, aku asik gtau #ns “Ihh..nebeslahh. cemana ni, orang lain yg nikah, orang lain yg nebessss…” Rase nak lempang aku je kan. Aku pedulik pe, mmg aku nebes. Ni gambar sekitar Majlis Pernikahan, malam sebelum bersanding.

02-dp
Aku nikahkan Tok dengan Norlia Ghani dengan mas kahwennya Mas Idayu
Tok Kadi ni punya mukadimah nak nikahkan orang kemainn panjang, ala-ala khutbah jumaat camtu. Pastu die sangat lucahhhhh hokayyy. Nampak muka aku blushing tu, tu Tok Kadi tengah melucah la tu dengan selambanya. Akad nikah selamat dengan satu lafaz, si Danny ni boleh bergurau lagi dengan Tok Kadi yg lucah + psiko ni, kalau aku mau aku terkucil depan die jugak. Huhu.

Abes akad nikah, Tok Kadi dengan kohajaa nye telah mem-psiko aku pulak. Die tanya “Hah yg ni dah kawen ke belum ni?”. “Belum Tok. Hukhuk…” Ujarku dengan penuh sopan dan bertatasulisa. Dengan suare ala-ala askar beliau kata “Abestu bila nak kawen?? Nak kene bukak seluar dulu kat sini baru nak kawen????”. Magawwddddd~ spechess aku…T___T .
Isi tersirat Tok Kadi ni tak dapat aku kupas sehinggalah kini, apekah yg beliau cube sampaikan senanya. Mau je aku cakap kat Tok Kadi malam tu, “Ye Tok? Kenapa Tok kene bukak seluar dulu baru boleh kawen ye? Tok dulu kawen dengan care camtu ke Tok? Kalau saya buka seluar, saya takut Tok terasa terhina je tengok adik saya Tok!” --- Haa garang tak aku? Siap ade ‘!’ lagi, tu menunjukkan yg aku betul2 protes. Tapi dalam hati jelaa T___T , dengar sore Tok Kadi tu pun aku dah basah peluh luar dalam. Jadi malam tu aku bior Tok Kadi tu menang, aku diam je sambil buat senyuman Robert Pattison nak hisap dara orang.

Selesai akad nikah, adalah masa bernyarongan cincinan (kemain burok terma aku) walaupun perut time tu lapo, aku cube cover macho buat-buat tough (walau realitinye aku mmg tough, tp aku xkan ngaku yg aku tough. Tawaddu’ kan? Pe lagi pinanglah aku).

247300_1950837685109_1067634461_2164783_5437567_n
Usolli fardho zuhri... Eh silap doa
Erk. Doa dulu, baru leh bernyarongan cincinan. Yang kt tengah ni kemainn cover kusyuk beliau berdoa, nama dia Hatta Hashom, beliau adalah antara calon-calon yg akan masuk Sorga. Taklawak. Okbyee.

252995_1950838125120_1067634461_2164786_8153747_n
Selesai berlakon berdoa dengan penuh khusyuk dan sesi menyarong cincin, adalah masa gegambar di mana pengantin melakukan sesi yang tak teragak-agak pada malam itu, iaitu sesi berciom-cioman. >.<

248855_1950839365151_1067634461_2164790_3062402_n
Emmm..Muahhhhxxx!
Ciom dahi takpe, ciom tempat lain kene la tunggu malam nanti. Tu pun kalo korang tak penat and willing to bekerjasama. Hahaha. Kalau korang pasan, sume kt gambar ni tersenyum happy kecuali sorang uncle tu. Haa ape maknenye tu? Jeng3. Cahaya yg muncul kat kepala kedua tetupai tu adalah merupakan cahaya keimanan. Tak lawak lagi. Okbyee.

253800_1950838845138_1067634461_2164789_7512407_n
Aku ade bini, kau ade??
Jelas terpacar di wajah tetupai jantan, “Yeihhhehehey!! Aku dah memiliki dieeee~”.

249910_1950839765161_1067634461_2164791_6162456_n
Ciom mak memasing pulak. Ummm buchukk! tetupai jantan tu gaya cam…emm..cam..err….okbyee.
Selesai majlis dalam rumah, adalah majlis memakan. Tapi orang sibuk makan, aku sibok pakat cari member-member bergosip sakan.

253905_1950841645208_1067634461_2164795_3749229_n
Ko nak tau, muke Mak Bedah tu macam ini haaa~~ kohkohkoh!
Ingatlah ye, sesungguhnya lelaki yang bergosip amatlah burok sekali ye. Baik gaya bicara mahupun mimik mukanya. Deimmm!
Majlis Persandingan keesokkan harinya, aku dapat curik satu je gambar, yg lain-lain mana ntah menghilang. Rase time atas stage tu (wahhh stage, macam artis katenye) mcm ramai giler snap gambar, sampai tak sempat aku nak posing, flash memancor kiri kanan atas bawah. Overr~ flash dari bawah nak snap ape? Aaaa.

254050_1950842405227_1067634461_2164797_4267386_n
Huii, siriyesnye muke aku. >.< Kalau nak tahu, kerusi yg tetupai tu duduk, tingginya adalah 185CM + 22 inch setengah. Sebab kerusi tu sama level dgn kepala aku mase pakai songkok tu.
Tu jelah gegambar yg aku sempat curik dari facebook yg mostly dipunyai oleh Kamerakaman Nas Nipon dan isteri Kamerawatinya Amira Khairani. Keji kan aku, curik gambar orang letak watermark sendirik. HAHAHA. OKbyee. *sape suruh fb wujudkan button downloadkan kalo xleh download gegambar kt fb tu kan, lagi satu sape suruh mozilla ade button ‘save picture as’ kan. Aaa takde sape pun yg suruh pun. Kemainn banyak alasan ko lann!
OKlah sampai sini dulu esei aku, papepun aku doakan semoga perkahwinan mereka berpanjangan jodohnya sehingga ke Syurga hendaknya. Aminn. Ade sesapa nak khidmat mengepit pengantin? >.<
Orang cantik hensem like :D

14 comments:

Taufan Bin Ribut said... Best Blogger Tips

happy pengantin baru..ko bile lagi??hahaha..


Entri terkini : Bro,gua pon pakai p1 wimax gak lah!
Entri sebelum :Aku vs Camera dan korang yang gile camera
Watch my video songs ^_^

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips

pengapit tuhh..mst ramai makcik2 yg trpikat ngan ko..haha..nk jadikn ko mnantu diorg..haha

awat ko xsenyum masa mengipas tu??senyum la sikit..bju dh okay cntik kemas.. tp senyum je x..huhu

n!cK said... Best Blogger Tips

tak payah nak kepit2 sangattt laaa~~haahaha..

bile ko nak kawen lan!! aku nak jadi penyepit plak~~ahhaha:P

[k]o{q}i[n] said... Best Blogger Tips

omg....danny dh kawen..?? dekat ngan besday aku lak tu.. caitt.. x ajak pun...

man yusoef said... Best Blogger Tips

hahaha..lawak la...lawak la...gmbr last tu pling bajet sekali...gmbr ko lah...gmbr 2nd last tu mcm mak cik saodah kg aku...eh aku kg aku mana ada nama saodah...okbye

aEdy S Muntaha Wagiman said... Best Blogger Tips

haha.. aku pon pernah jadi pengepit cam ko gak.. sumpah. memang nebes ek? :)
btw, entry ko nie wat aku kejang.. lawokkk dow.. besttt!!!

Wan Ahmad Izudean said... Best Blogger Tips

lan,bile ko nak kawin. ase cam tak sabar plak nak gi majlis kawin ko! nanti leh aku makan free..hehe make sure reception kat hotel eh.
eh.ko leh kawin ke? hehe :P

yad'z said... Best Blogger Tips

derm.. lawak lah siak entry nieh.. adehhhh... muke kau bergosip tuh memang tak ley blah.. arghh.. like nokk entry kau nihh

mr_right said... Best Blogger Tips

ahah. kelakar lah !! jadi pengapit gtuh ~~ hee

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/result-upu-15-julai-2011-korang-sume-da.html

Mayra Azemi said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
SiBudakKurus said... Best Blogger Tips

seronoknya tengok orang kahwin..

kat sini ada tutorial yang aslan minta ajarkan : Moving Tab

MIAhaha said... Best Blogger Tips

nasib baek ko mention name kitorg! *gile glemer* hahahahahahah~

Fina Fento said... Best Blogger Tips

eh eh..saya kenal lelaki pakai baju warna hitam yang baca doa penuh khusyuk kat gambar nombor 3 tu..kawan lama sekolah hee~

emanthehalia said... Best Blogger Tips

ko kepit aku la lan nanti!

Cerita Mengigit Jari Kaki