Monday, July 25, 2011

Aku Dah Agak, Makcik Café Memang Ada Niat Nak Bunuh Aku!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

AMARAN, ENTRI-SEPATUT-PUBLISH PAGI TADI.OKBYEE.

Kemainn panjang kan tajuk aku, tadi aku pegi beli goreng pisang tau, kat Kafe Fakulti bawah. Dengan niat nak makan goreng pisang je lunch ni. Diet katanya (Diet lahh sangatt lahanatt, dah makan 2 polisterine mee goreng kata diet). Aku tak kesahlah korang nak kate aku ape, tp mmg aku nak diet. Aku nak diet! Aku nak diet! Haa nampak? 3x aku stressed ayat tu maknanya aku mmg serius la. Ya Serius…Serius aku lapar.

Fazura Bertudung - Copy
Gambar hiasan. Oh *heartrobbed* In love

Sejak pagi tadi aku dah perasan Mak Cik Kafe tengok semacam je ngan aku hari ni, aku bet die minat kat aku. Aku bisik dalam hati “Orang tua ni kenapa ni, mesti die bace blog aku pasal entri ni kan” Camtulah rupenye aku perasan kan. Tanpa menghiraukan beliau, aku pergi ke tempat air, “Bang, milo ais satu, bungkus.” Kat sini sangat bugima ye, aku cakap, abang due ekor tu wat muke Biajingan. Langsung xlayan aku. Yelah aku sedar, aku ni dahla xhensem, gigi rongak, muke jawa sapelah nk layan aku kan.sobsob. (Biajingan adalah Biawak Jilat Tangan. Taklawak kan? OKBYEE.)

Dengan muke protes, aku jumpe Makcik Kafe (Makcik Kafe kt sini adalah Makcik kafe yg menjaga kaunter kafeteria, bukan makcik yg duduk depan komputer main Café World sambil gelak2 pegang pencukur janggut). Aku pun marah Makcik Kafe tu “Woyyy! Asal Biajingan tu xlayan aku? Aku nak Milo Ais bungkus laa!! Steaming mad <<< Pengaruh cerita KL Gangster yg aku baru tengok malam tadi. Over je kan, senanye aku xde pun ckp camtu, kalau aku jerit2 camtu sure gigi aku tercabut keluar. Aku cakap kt Makcik Kafe tu “Akak bagi milo ais satu ea, bungkus aww~ Red heart huhu..” Makcik Kafe tu tak tengok pun aku, sebab die tgh kire duit Eye rolling smile .  Dalam hati aku “Banyaknye duit Makcik ni, gode jadi sugarmummy best ni. Merasa sikit nikmat dunia”. Keji kan? Okbyee, tu citer pagi tadi, last2 aku dapat gak milo ais bungkus aku setelah melutut merayu kt makcik tu. (ayat nk hover).

Tapi citer entry ni aku nk citer pasal lunch goreng pisang aku (ehemm diet ok). Ni gambar goreng pisang yang aku beli tadi.

IMG_6586
Pisang goreng ni tengah couple.
Gila berdiri tegak kan pisang goreng tu, nice je tegak betul-betul depan entry aku nak taip pasal die ni. Terangsang lettew aku citer sal die. Tapi, kalau korang nak tau, pisang tu tersangatlah keras Crying face. Tersangatlah keras. Tersangatlah keras.(T____T) Dahla gigi aku camni, pada keadaan aku camni, memang aku kene pantang dari makan benda keras-keras. Dengan itu terlintas la kat benak hati sanubari aku “MAKCIK CAFÉ NI MEMANG NAK BUNUH AKU!” Tu jela kisahnya. Sekian.

Tadi ade gak survey + google cost crowning teeth, mostly around 1.5K-1.8K. Magawddd~ Matilah sampai raya gigiku seperti ini. T__T. Hulurkan tangan, ringankan beban, click nuff aku bebanyak k. Sobsob.

Orang cantik hensem like :D

22 comments:

EmanTheHalia said... Best Blogger Tips

haha pisang tu keras eh? haha bunuh balik lan racun tikus. weyh lawa gil fazura.. =( suci gile tgk.

@taufiqhelios said... Best Blogger Tips

ptt la org tu cakappasalgigi rongaksmalam..heheh

Wyna Nubies said... Best Blogger Tips

As Salam,

hua2,..xde gigi..pisang pun xleh nak gigit dh..haha~ (peace no war)

[k]o{q}i[n] said... Best Blogger Tips

tua dh awk tu...huhuhu

CIK CHIPSMORE said... Best Blogger Tips

hehehe..sian kat kamu..lau xleh makn keras2..rendam la dulu dlm air..so dah lmbot baru leh mkn..ekeke..xpown kesin jerk goreng pisang tu gune mesin cili..dah hancur..telan jerk xya gune gigi..ekekeke

Cik NurulZaty said... Best Blogger Tips

haha~ :) makcik tu msti tau ko nak beli..sbb tu dia buat keras2..

fathiahRAIHANA said... Best Blogger Tips

mesti makcik tu bangga kan kalo tetiba dia bc entry ni , hihi
lepas nie bole dia ulang buat keras2 lg

WZulhilmi said... Best Blogger Tips

aku ingat makcik tu iras2 fazura lol. Yg pisang tu mmg nmpk mcm agak.. hurmm keras. haha

nurul lalala said... Best Blogger Tips

penat aku bace entry ko ni nak cr motip sebenar ko post..haha


cabut jela gigi tu~

n!cK said... Best Blogger Tips

biar je la rongak..asal aty baik..bahahaha

arindisor said... Best Blogger Tips

haha...makcik tu nk bg gigi ko senang tercabut tu

SyazwanSarawak said... Best Blogger Tips

hahaha. entri gila dah kembali! >XD

HAZWANmohd said... Best Blogger Tips

hahaha.. sabo jelah.
pisang tu terangsang~ tak mampu..

man yusoef said... Best Blogger Tips

pisang goreng la..bukn goreng pisang..eee,lahanatnya ko..nasib baik bukan budak sekolah aku..klu tak dah lama aku samakan ko dgn bajingan tuh

apesal ko letak gambar Fazura darling aku?? nak kena lempang ke?? lahanatnyeee

yad'z said... Best Blogger Tips

kesian lan ... mahal wuu nak wat gigi tu~ ~ ~ soletep jek lahh.. wkakakakakkaa

Queen F said... Best Blogger Tips

HAHA kesiann kau bro.. makcik tu memang saja nak dera kauu.. :D mesti makcik tu tengah gelak2 sambil baca entri kau, meraikan kejayaan beliau.. hekhekhek :D

Nur Syazana Mohammed Sani said... Best Blogger Tips

pisang goreng la ,. bukan goreng pisang ,. goreng pisang 2 kate kerja =)

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/im-not-here-for-rage.html

MaiRa QuEeN said... Best Blogger Tips

hahahahahha......

jemput bace gosip hangat...
http://www.mairaqueen.com/2011/07/panas-hati-3-i.html

cik pieja hut said... Best Blogger Tips

laen kali baling je pisang tuh kat dinding,then bru kau makan tau.

Farierahasanz said... Best Blogger Tips

suruh din cubit gigi kaw . . hahaa. .

Solihin Zubir said... Best Blogger Tips

kalaulah makcik cafe tu mmg baca blog hang.. hahaha..

pisang terangsang, mmg keras.. heheh..

Cerah Jeff said... Best Blogger Tips

la,cam tbalik je tajuk tu..hahaha

Cerita Mengigit Jari Kaki