Saturday, August 13, 2011

Berbuka Puasa Di Restoran Godzilla | Size Really Doesn’t Matter!

Assalamualaikum & Salam Ramadhan!

Eh dah nak raya lah! Dah nak rayaaa! Ahaa asal gedik sangat ko Lann. (Gedik = Ensem). Pada Hari Khamis lepas saya bersama rakan-rakan makmal saya telah pergi berbuka puasa bersama-sama. Haa matilah ayat skema Darjah 3. Intro ni memang ada gaya kebugimaan yg nyata. (Bugima = sejenis carutan berperisa stobewi pedas) <<< Haruslah xreti sebut strawberi kan. Aku kan pelat R. Jadila stobewi. Aaww cuweet cangatt! Ok penat dah merepek. Kurang pahala puasa (walaupun taip entry malam2).

sodasoda copy wehh terliur tak tengok air ni? Terliur tak? Terliur tak? Aku saje post waktu siang walaupun entry ni dh siap malam tadi.

HAHAHA. Kejikan aku? (eh aku pun terliur sekali ni apehal??). Hari Khamis tu kitaorang buke kat Restoran Nim’s Island tau. Wahh ekslusifnye nama. Haruslah kan. Mestilah restoran memahal. Kami kaya kot. <<< abaikan. Restoran Nim’s Island ni terletak di Seksyen 8 Bandar Baru Bangi (BBB). Tapi kedudukan restoran ni agak mendalamkannye pun adoi. Susah kot sape yg 1st time nak pergi. Nasibla aku ni pakar jalan kt Bangi, orang tanya aku Shell Sek 16 kat mana, aku akan tunjuk Petronas Sek 3. Haa begitulah kedasyatan kepakaran aku tentang selok belok jalan di Bangi ni.

Kat sini, 3 jenis air ni la yg paling istimewa dan unik. Kat tempat lain takde. Soda Ceria, Soda Gembira dan Soda Sukaduka. Walaupun pada gambar nampak macam sama, tp rasanya berbeza-beza, Soda Ceria tu ade extra esekerim, Soda Gembira lak just air bandung and Soda SukaDuka tu die letak cincau n ade rase masam2 duka sikit. Tapi kesemua air2 ni akan campur dengan Air Bikarbonat Aiskrim Soda . So, bolehla minum air ni ikut mood korang kan. Senanya ada lagi air lain macam Soda Sedih ke ape. Tapi aku dah tak ingat.

Tapi mase 1st time aku dengar nama Restoran Nim’s Island ni kan, korang tau ape yg aku fikir? Aku fikir………

.

.

.

.

.

godzilla-a_288x288

HAHAHA. bodohnyeww! Asal ntah aku fikir menatang ni bile dengar nama Nim’s Island tu. Ni Godzilla tau tak? Size Doesn’t Matter. HAHA.

Bestla makan kt Nim’s tu (kaedahnya orang dh lapar kan, bagi batu ngan kayu pun aku ngap). Kitorang order Tom Yam, Ikan 3 Rasa, Sotong Goreng Tepung, Telur dengan Sayur Kangkang Goreng.

publish1

Sayur Kangkang Goreng tu bukan aku typo, memang nama die camtu. Dengar kata tukang masak kena mengangkang2 sambil goreng sayur tu. Dasyat kan? Ok.Taklawak.Bye.

Tapi mase nak pergi Nim’s ni, ktorang janji bertolak 6.45PM ke sini. Aku pun balik kerja awal, dengan harapan dapat la rilek2 dulu kt rumah sebelum pergi Nim’s tu. Tapi harapan memang tinggal harapannn. Sampai rumah boleh plak aku tido, sampai kul 7.00PM plak, nasib ade kakak labmates call aku. Kemainn bebuat terkejut aku. Gelabah kot nak bersiap. Walaupun berbuka jam 7.30PM, tetap nak terkejut jugak.

7333560-cute-latina-girl-with-shocked-face

 

 “Magawwddd!! Pukul berapa ni???
  Muka tak make up lagi ni….!!

Matilahhhhhhh…. T____T

 

Lepas bersiap aku pecut Merce aku sampai 190KM/j (ok tipu meter sampai 160 je) dan betul2 sampai kat Nim’s dalam 7.20PM camtulah. Rupanya ada labmates aku yg tak datang lagi, ingatkan aku paling lewat kan. Lepas semua orang ada, kitaorang pun ape lagi, baham la makanan2 tersebut (maksudnya lepas azan la ktorang baham kan. Tak yahla nak inesen sangat, kang aku pang satg sesia hidup namblas tahun kt dunia ni kannn).

Lightroom 3

Haa kemain besaq kan aku letak gambar ni, sebab aku nak bagi korang nampak gambar aku yg kecik je tu.

Semua muka puas kan. Ahh~ Puas lettew! Puas lettew!! Nampak tak labmates aku pelbagai kaum? Ada Melayu, Cina, India dan Jawa-Korea(ni aku lettew) . Tapi yg wonderfulnye, ktorang semua puasa tau! Yang Muslim dan Muslimah sekelian memeyy ah wajib puasa kan, tapi labmates aku yg Indian and Chinese tu pun puasa OK. Siap sahur sesama lagi. Great is it? Hehe. Siap yg Indian girl (baju biru tu) name die Kak Premi kata mase ktorang nak berbuka tu, “Aku tak lapar lagi la senanya..” Haa kemainn kan berlagak tak lapar, camtu puasa sampai esok pagi je kak. Esok pagi time maghrib baru buka. Baru die rasa lapar ke tak kan. HAHA. Matilahh. Aku tau die bace entry aku. Esok mesti die kutuk aku. Smile with tongue out

Masa makan tu aku makan la sikit-sikit kan, cover la sikit aku ni bukan anak teruna yg gelojoh macam dia tu. Haa sapa dia tu? Ntah aku pun taktau. Orang offer makan kat aku, “Makanlah ikan ni sekor, ko amek je sekor abeskan k.” Dengan muke confident aku jawab, “Ehh xpelahhh, aku senanya dah kenyang. Banyak dah aku makan tadi. huhu”. Sekali die letak ikan tu kat pinggan aku kan…Ha tengokla hasilnya…

publish2

 

Licin sehingga menjilat-jilat pinggan OK! Haa tulah tadi orang offer berlagak kan kata xmau, kenyang konon, diet konon! Sekali orang dah bubuh dalam pinggan, terus licin. Tak cukup tu p bedal tomyam orang sebelah punya. Haa nampak sangat aku kuat makan. Ahh pedulik pe kan. Dah lapo, aku makan jela. Aku bukan ape, xnak membazir, kan membazir tu amalan Syaitonnnzz. *banyakla ko punya syaitonzz kan time2 camni. lahanat!*

 

Lepas dah siap makan tu aku perasan perut aku jadi tough 2 inch ke hadapan. Syukurlah kini aku semakin tough. Senanglah aku nak cari makan nanti kalau body aku semakin tough kan. Siap makan ktorang pun balik, tu jela tapi masa sebelum balik tu, ade sekor kucing yg jaat! Aku main-main die, sekali die cakornye aku, die ingat aku ni kucing betine ke hape main cakor-cakor kan. Terus aku hempuk kucing tu gune helmet. Kejam kan? Senanye aku hempuk gune mulut je, “Syuhhh..syuhhh..”. Kire brutal jugaklakan hempukan aku tu. Mencirit lari kucing tu. takut lettew kan.

IMG_6655

Ni la kucing tu. Dahla jantan! Tengok muka pun tau dah die ni jenis kucing yg selalu bawak anak dara kucing orang kawen lari.

Kejikan kucing tu, Oklah sampai sini jela perkongsian Diari Sebelum Syawal aku. Haha sebab nak buat Diari Ramadhan, ORANG TUA ni dah buat kan. Nanti kene tuduh plagiarism plak. Ekekeke. Ok selamat menjalani Ibadah Puasa! Smile

p/s : Ilham tajuk entri hanyalah khayalan penulis semata-mata, tiada kaitan dengan yg masih hidup atau yg telah lama masuk kubur.

Orang cantik hensem like :D

29 comments:

man yusoef said... Best Blogger Tips

bongek tau tak...jawa korea ciri2 nya kena gigi rongak kan??

@taufiqhelios said... Best Blogger Tips

hahahaha... gigi serpih la man

Afsar said... Best Blogger Tips

Selamat berpuasa....aku tunggu jemputan berbuka puasa dgn ko jerla...hahaha

aslann said... Best Blogger Tips

@man yusoef diamlah orang tua! nanti suatu hari gigi kau yg akan rompong! kahkahkahkah!

ich bin che ya said... Best Blogger Tips

excited tgok lan buka pose.. nak buka same2 gak hihii

aslann said... Best Blogger Tips

@@taufiqhelios gigi ni kalau gigit orang nikmat tau tak? nikmatttt!

aslann said... Best Blogger Tips

@Afsar aku jemput tapi ko blanje? OK DEAL!

aslann said... Best Blogger Tips

@ich bin che ya lain macam je ko ni nad? ade ke excited tgk orang berbuke..blueerrghhh. jangan terangsang ok. puasa2.

ich bin che ya said... Best Blogger Tips

@aslann mane ade teransang ok! aku tgok air de tu la

LUTFI SYAFIQ said... Best Blogger Tips

terliur. abes la

aslann said... Best Blogger Tips

@ich bin che ya ko terangsang tengok air? hamgadddd!! @__@

aslann said... Best Blogger Tips

@LUTFI SYAFIQ ihhh lap air liur tu..banyaknyaa =.="

Ain SSB said... Best Blogger Tips

Kangkang goreng?! AHAHA nak try la balek Msia nnt!

Kucing tu cakor sbb aslann penah kacau anak dara kucing orang yang dia bawak kawen lari tu kot! :P

Syakir Rahman said... Best Blogger Tips

gedik = ensem???hahahahha...
*gelak guling2....
btw, sgt best....

munira sajuti said... Best Blogger Tips

aku tertipu tertipu ! aku bukak link ni sebab aku ingat betol yang ko bukak pose kat restoran yang serius namenye GODZILLA. grrr malu aku jewww

Afzainizam said... Best Blogger Tips

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip servis motorsikal kupcai scooter

uihhhh ganazzzzz nye nama restoren tu.... Godzilla.... nasib baik tak berjiran ateromen... mau kena fire restoren tu

zaty luvlianncezzz said... Best Blogger Tips

mmg puas la mkn kan. nase bek x kuar dinosour tyme ko pegi tue kn :)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
something about HEADER???

SyazwanSarawak said... Best Blogger Tips

gigi godzilla pun haruslah rongak cam ko. #tetiba

piouspdosh said... Best Blogger Tips

ceit! ingatkan memang ada la restoran nama brutal camtu..hahaha..bagus gia colleague kau eh, nak gak pose sama2..

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips

hehe..
godzilla tu
:p
best berbuka beramai2

sYafIk-wAy said... Best Blogger Tips

PERGHHH TAK AJAK ! . HAHA

kaizen said... Best Blogger Tips

pergh!!! meriah gler....

hzyr; said... Best Blogger Tips

wah! meriahnye!!

eddy syrol said... Best Blogger Tips

ok fine!!.. menu sedap2 belaka...huhuhu

REVIEW SAHABAT RAMADHAN

ini blog eddy syrol

fared abdullah said... Best Blogger Tips

wowwwwwwww kenyang makan godzilla ?

SyedGraphiX said... Best Blogger Tips

HAHAHA.serius la nama air tu macam tu lan?

yad'z said... Best Blogger Tips

kau niiii..... ingatkan memang godzilla sangat lah kann.... ??? grrr.. haha.


what the korea jawe? ahhaha

King One Archibald said... Best Blogger Tips

bile nk ajk aku p nims ni weh haha

Skyliya said... Best Blogger Tips

Kucing tu main2 la.. Huhu...

Cerita Mengigit Jari Kaki