Sunday, October 23, 2011

Thanks For Your Wishes! I'm Officially 23!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini, 12 Oktober 2011 (walaupun senanye hari ni 23 Okt) adalah hari di mana aku dilahirkan 23 tahun dahulu. Alhamdulillah, terimakasih atas #300++ ucapans dan doas sempena ulang tahun kelahiran aku.

12 Oktober 1988 | 02 Rabi'ul Awal 1409H | Rabu
Jam menunjukkan 12.00 tengah malam, En. Mohd Nor dilihat mundar-mandir kerisauan menunggu isteri kesayangan di luar bilik bersalin, Pn. Amnah di bilik bersalin Hospital Batu Pahat kelihatan resah menunggu kelahiran anak ke-4 nya.  Tepat jam 12.42 pagi, kedengaran suara tangisan bayi dari bilik bersalin "Li..tsa..Li...tsa..". Kegembiraan jelas terpacar diwajah kedua En. Mohd Nor dan Pn. Amnah menyambut kelahiran anak ke-4 nya itu. Doktor menghampiri pasangan itu lalu membisik, "Baby boy, nama blognya Aslann As One Step Forward". 
Begitulah sedikit kronologi mengarut kelahiran aku mengikut imaginasi sendiri. Kini aku genap 23 tahun menjadi jejaka asia, sayu melihat wajah aku di kala baby boy. Kenape ah aku comel sangat?! Aww!

Anyonyonyonyo..tomeine die..tomei-tomei. >.<
Kenapa dulu kecik-kecik kulit aku putih ea? Oooh, mak aku kata aku kuat main panas, tu yg dah besar hitam legam tu. 10 bulan ade Caucasian-look la, sampai 2 tahun cam ade Korean-look. 23 tahun cemana agaknye eh rupenye?


Wahh! 23 tahun dah cam Jawa-look! So aku harap 10 tahun dari sekarang, means mase umur aku 33 tahun, wajah aku akan dapat balik Caucasian-look tu ah. Puii!!

HAHA. Abaikan, jangan muntah. Nak muntah sila lepas tutup tab blog aku (bajet ade orang bace je blog sampah ni). OK, aku nak ucapkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi atas umur yang diberi dan jutaan, ribuan, milionan, bilionan terimakasih bagi yg wish besday aku. Gigih aku kire sebab nak tau ratio dari 1K yg kononnya friends kt facebook tu, bape kerat je yg ucap. Alhamdulillah adela dalam #300++ yg wish kat medium Facebook. Twitter plak dalam #57 wishes dan mesej aku tak ingat, ade lebih #10++ kot. Hehe. Terima kasih semua yg wish!

Wish yg aku paling suka semestinya wish yg diiringi dengan doa. Ade jugak yg bagi 'HB', kalau ikut aku nye experiences, HB tu adalah Hidrogen Bonds atau HellBoy (Hai Babi pon boleh gak). Haa hati-hati time bagi wish ek, takut orang salah tafsir, tapi takkan lah orang nak kata 'Hai Babi' kat birthday aku kan, tu lahanat namenye. Herherher! (bajet gelak lahanat nak ade bunyi R, walhal sebut R pun failed).

Haa, sape punye wish masuk sini? Sape punye? Hiks.
Ni sebahagian je, tak laghat la aku nak printscreen bebanyak, maaf wish sape yg takde, tapi ade beberapa wish yg species wish celaka atau #celakawish. #CelakaWish merujuk kepada wish birthday yg diiringi dengan carutan sama-ada carutan yg berhemah atau carutan yg berhemoy-hemoy. Tahniah la pada yg mendapat kategori wish #CelakaWish. Herherher!





Celakeww kan. Haha. Sesekor mintak penampor. Tapi sebab birthday aku yg mulia kan, so redho jela. Terimakasih di atas wishes ini. T__T

Wishes Dari #Retis
Wehoo, seronok bile #retis wish birthday aku. Hewhewhew. Wish pertama yg aku dapat adalah dari Encik Adibah Noor, eh Puan, eh Cik lah. Cik Adibah Noor. Yang ni adalah jasa baik dari Encik PojiePooh. Sebab die mintak Adibah Noor wishkan untuk aku. Herherher!

Oh ya! Yang atas tu wish dari Fouziah Gous aka Pooja. Yg ni adalah jasa Syazwan Syafiq aka Syazwan Sarawak. Terimakasih! Hihuu. Speaking of Syazwan, ramai orang kata wajah die mirip Randy Pangalila, pelakon dari Indonesia tu. Untunglahhkan muke iras pelakon.

Ade same ke? Eh name diorang terbalik. Herherher!
Terimakasih kat #retis-#retis yang sudi meluangkan masa untuk wish birthday aku. Ade yg bagi hug n kisses lagi. LOL. Cuak pulak. -.-


Ehe siap favourite lagi tweets diorang kan. Haruslah! Tapi dalam bebanyak wishes tu, wish paling best metilah wish dari......

Huahua paling besar aku letak!
Thanks Lisa! Awak memang tak kecewakan saya! Tak sesia awak diminati saya. Hiks! Ramai orang kata Lisa susah nak reply tweet peminat. Mana ada?! Lisa mesra je ngan peminat kan, Lisa kan. Selalu je die reply tweet aku. Herherher! Sape yg takde account Twitter tu, sesungguhnya anda telah kerugian 1 nikmat dunia. Haha. K bai. Dalam bebanyak wish kan, ade 1 wish yg aku dapat dari member aku kat facebook yg aku pun xtaw nak kategorikan sebagai ape. Protes mungkin.

Moteeeppp kan si Jamir Janon ni.
Terimakasih juga kepada housemates Apartment Bangi Idaman yg menganjurkan majlis hari jadi aiskrim untuk aku terutamanya kepada Asan & Izzudin. Hoho. Terharu-haru. Dan tak lupa juga kepada abang vlogger pewmes Muhammad Nur Aizuddin (panjangnye name) yg blanjer aku cokolat oreo semalam masa kat #OctTwtFest (tak sempat nak capture pics sebab aku dah kelaparan semalam aku terus cekik cokolat oreo tu). Lagi 1 terimakasih kepada Kak IEB yg sudi wat entry wish birthday untuk aku. Terimakasih lagi kepada Nazim Nasri yg telah bersusah payah menjemput penari latar video klip Falling In Love by Dato' Siti Nurhaliza untuk wish birthday aku. Live video wish lagi, oh terharu, kalau korang nak tengok penari femes tu, sila klik link INI. Terimakasih! Terimakasih!! Em.. ade lagi tak? Haa tu je kot (kalau ade lagi sila bagitahu, nnti aku edit balik entry ni. LOL).

Sape rase nak bagi hadiah besday aku, leh la PM account facebook aku mintak alamat. Haha. Gila tak malu! Ok bye!
Orang cantik hensem like :D

19 comments:

the garang said... Best Blogger Tips

Cuba sebut R. kata gelak Har Har Har. ahahahah.

lahanat punya entri!!! hahahahaha

Jamban Comel said... Best Blogger Tips

cilake cilake cilake! lisa wish kat ko ,jeles tahap dewa! argh! #untungla hak3!

Cik Tetra said... Best Blogger Tips

untunglahh lisa wishh..hehe..btw happy belated birthdayy!! :)

Eyda Syahida said... Best Blogger Tips

lisa wish. amboiii.. haha

lanlan, pic baby sebelah kanan tu bukan kau kannnnnn?

[k]o{q}i[n] said... Best Blogger Tips

hurmm..nk wish ke xnk, nk wish ke xnk... *dilema...

DAUSPOZI said... Best Blogger Tips

kahkahkah... Mengarut sial kisah kelahiran kau bro.. LOLOLOLOL!

I iz Jeles sebab ramai retis wish besday hang... dan I iz merajuk sebab wish aku tak keluar dalam blog ni.

=..="

Saiful Zaini said... Best Blogger Tips

hahahaha.. nak tergelak dowhh baca entry yang ni...

cimOt said... Best Blogger Tips

retis laaaa ni...wow..

Nazim Nasri said... Best Blogger Tips

Woiii. kelakar gila siakkk..

woii. kau tak letak video aku pun. Letak laa hahahah

sufiyyah zulkifli said... Best Blogger Tips

er...
adekah entry ini 100% genuine? :P :P :P

selamat hari tua la pak cik. bday hang sama ngan adek kesayangan aku rupanya~
hua3...

bak alamat!

asri said... Best Blogger Tips

xle trime bile kta ms umur 2thn de korean look!!hahahaa!!!hassan....ko geli2 kn lan nie ngan janggut ko tu..hahaaha

Pojiepooh Abdullah said... Best Blogger Tips

#untunglaa retis, so ramai retis wish besday dia. Hahaha..
Happy Birthday Lan. Meh sebut sesama.. Saya suka SARAPAN!
Hahaha!

SyazwanSarawak said... Best Blogger Tips

sesungguhnya insan bernama Mazlan yang pelat R ni insan paling bertuah dalam dunia. kbai

APi said... Best Blogger Tips

untungla ramai yang wish..
hee..
tua dah lan rupanya.. >.<

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips

haha ..seronok die!

El-Janna said... Best Blogger Tips

elok la tu lisa surihani pun xleh sebut r. suruh lisa gelak herherher.. mesti serupe dgn ang^^

haha btw happy belated befday^^

cik pieja hut said... Best Blogger Tips

wall post wish i tak de. tak aci

reez said... Best Blogger Tips

pergh lisa!

BM said... Best Blogger Tips

err.. sape randy panggila tu?

Cerita Mengigit Jari Kaki