Sunday, May 22, 2011

Cupcake Seorang Bachelor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Walaupun matahari dah terbenam, aku tetap nak up entri pagi tadi, sebab aku baru bangun tido selepas penat membakar cupcakes pagi ni.

Sedap.
Kehidupan seorang bachelor memang mencabar, yelah bangun pagi kene sediakan breakfast sendiri, kena sediakan pakaian sendiri, kena basuh baju sendiri, kena mandi sendiri dan lain-lain dengan sendiri. Kalau dah kawen leh buat semua bende berdua-dua kan. Paling best mandi la kot hehe.

Pagi ni aku cuba try resepi baru iaitu cupcake! Kenapa? Tak percaya ke bachelor leh sediakan cupcake? Resepi ni paling mencabar career aku sepanjang bergelar bachelor. Haha. Selalu buat lempeng, cekodok, masak air je, kali ni cupcakes ok. Bachelor yang buat lak tu. Mak bapak yang mempunyai anak-anak dara yang cantik sila take note.

Cupcakes ni takdelah susah mana pun. Tengok jela hasil tangan anak teruna ni. 5 minit je dah siap.

Takdelah nampak sedap mana. First try kan. :P
Hari ni rase baikhati. So aku nak ajar cara-cara nak siapkan cupcake ni. Ada 3 steps je. Mudah kan?

Bahan-bahan :

1. Ambil sekotak cupcakes dari mana-mana kedai yang berdekatan, bagi kes aku, aku ambek dari wedding semalam :D.

2. Masukkan cupcakes tadi dalam toaster, bakar selama 5 minit.





3. Cupcakes sedia untuk dihidang!




Ahhaa! Mudah kan? Selamat mencubaa!! XD
Orang cantik hensem like :D

17 comments:

fyy mokhtar said... Best Blogger Tips

kenapa hari ni bw semua pasal makaanannnnnn. lappppppaaaaaaaaa

Fathiah Hamim said... Best Blogger Tips

awesomee! beza cupcake bachelor dengan bachelorette adalah, toppings. bachelor takdop icing love bagaii. :P

Hanim Mahali said... Best Blogger Tips

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ~

Aunty P :) said... Best Blogger Tips

cheh amek yg wed punye watpe ! hahah titap tetipu

+d.O.Y.A.h+ said... Best Blogger Tips

dah agakkk dahh! mesti amik yg wedding smlm punya. wakakaka

RIAN said... Best Blogger Tips

buat lawak ! hahaha,
baru je nak pecaya mula2 tu. :D

Syazana Justme said... Best Blogger Tips

hahah..baru nak tabik spring...tertipu rpenya..huhu

SyedGraphiX said... Best Blogger Tips

ARGHHHHHHHHHHHH! tanak kawan awak. awak jaat! tipu itte! mencik aww!

Nur Naimah Nashreen said... Best Blogger Tips

ahaha . snang je ek buat cup cake :p

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said... Best Blogger Tips

betul ke u yg wat cupcakes!!! wowww!

Farierahasanz said... Best Blogger Tips

rase cam naa lempang laju2 jea die nie ..
mencik mencik mencik mencik.!!

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... Best Blogger Tips

haha..bagus betul resipi ni..bagus tu bujang2 terutama bujang sepah..

Mrs. Farhan said... Best Blogger Tips

cisdel betul encik aslann ni. haishhh!! baru je nak rasa trcabar. =P

syrupmasin said... Best Blogger Tips

perghhh..hebatt..haha :D

Rtp Farra Arisha said... Best Blogger Tips

ohhh cupcake nnt nak coba buat sendiri laah..hihi. :))

cupcake ut nampak sgt2 best jee!

HaNa Hani said... Best Blogger Tips

ceiyt...panaskan jeee
ingt wat betol2 tdi
bru nak mintk watkan skali
^_^

te'ah said... Best Blogger Tips

ceh ... hahah

Cerita Mengigit Jari Kaki