Wednesday, January 11, 2012

Sakit Macam Kena Gigit Semut

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Kerap kali kita dengar frasa ni, "Sakit macam kene geget semut jewrr~". Persoalannya berapa sakitkah gegetan semut yg menggeget itu? Kajian awal aku mendapati, frasa ini banyak digunakan dalam situasi-situasi berikut,


1. Bersunat (berkhatan)

Anak : "Daddy, daddy... sunat tu sakit tak?"
Bapak : "Taklah, rase cam kene gigit semut jewwrrr~"

Adik : "Bang, dulu abang sunat cemana rase die eh? Sakit tak kene sunat?"
Abang : "Ihh taklah, mana ada 'sakit', rasa macam kene geget semut jerrwwww~ LOLOLOL"

Celaka kan perangai abang.

Pesakit (budak) : "Dokter, saya takutlah nak sunat, sakit tak bersunat?"
Doktor : "Tak sakit dik, sunat ni rase cam kene gigit semut je. Jang risau lahh.."

Aii Makcik, dah tetua pun baru nak bersunat??



2. Time Ambil Injection (BCG, Suntikan punggung, bius etc.)

Budak sekolah : *muka pucat*
Nurse (tua sekitar 40-an, belum berkahwin) : "Haihh dik, muka cam perompak nampak jarum pun dah kecut?? Orang kata injection BCG ni tak sakit, rasa cam kene geget semut je dik, tu orang kata la, akak kata plak rasa cam kena cucuk besi panas... *muka kekwat*"

Nurse cam ni memang jilaka. (˘̩̩̩^˘̩ƪ). Padahal kerja tolong buka plastik jarum je.


3. Malam Pertama

Isteri : "Bang, ayang takutlah bang, boleh tak kita postpone next malam bang..? Pleaseee..."
Suami : "Ayang, ayang jangan risaulah, tak sakit punya.... macam kena geget semut je rase...Hehehe.."

 


-------------------------------------------------------------------------



Kau rasa? Sakit macam kene gigit semut tu cemana sakit dia? Bincangkan.

Orang cantik hensem like :D

28 comments:

Izz Faizah said... Best Blogger Tips

hahaha...sket ggit semut hanya propaganda bhwa perkara2 diatas tak sket..pdahal lain rsenye..hehee~

Cik Oda Gelang said... Best Blogger Tips

sakit kene ggt semut merah ke itam..yg merah lg sakit. Nak lg sakit yg semot itam beso gajah tu. Haha

Eyda Syahida said... Best Blogger Tips

lan semakin melucah... errrr


kau ni dah wajib kawen! harharhar

Syafiq Ahadin said... Best Blogger Tips

bongok!!!!!! hahahahahha! pernah rasa ke lan? err... kbai.

Ayien said... Best Blogger Tips

haha..gigitan semut...memang xterpikir dari sulu kita dimomokkan dengna cerita sakit skit je macam kene gigit semut....nice emtry

CekbOlat-bOlat said... Best Blogger Tips

enjit2 semut.. sape sakit naik atas!
errr?

MAT SOM said... Best Blogger Tips

Rasa sakit hey rasa sakit sakit hey
Hey lihat mudim jauh rasa sakit sakit heey

Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama kucinglah parsi
Dua tiga boleh kucari
Mana nak sama Lan punya entri

[k]o{q}i[n] said... Best Blogger Tips

yg last tu mcm pelik je situasinye...

akilDAXemoMACHO said... Best Blogger Tips

sakit ke? hahaha.. takut tu lebih sakit dari sakit yang sesakitnya.. ok aku sakit.. jgn sakitkan aku.. alah , cm kne gigit ngan semut je. hahaha

Dauspozi said... Best Blogger Tips

Jilaka semua ayat 'sakit macam kena gigit semut' tu... Aku bersunat rasa macam kena kerat sampai habis.. (-.-")

Jemari MonteL said... Best Blogger Tips

ce amek semut kasi die geget ko.... lagi bagos kalu semut tu semut api... baru kite leh panggil camana geget dek semut....

Rozuan Ismail said... Best Blogger Tips

haha.nice entry.tapi aku sunat tak rasa sakit pon.maybe sebab bius.huhu

SyazwanSarawak said... Best Blogger Tips

pffttt sakit macam gigit semut je perut aku tahan gelak baca entri ni. diskusi selesai

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips

sakit mcm kne gigit semut? sakit kene gigit semut laaa.... mcm mane lg.. HAHAHHA

aydah ahmad said... Best Blogger Tips

bahah . tak pernah rase semua nih -.-''

lan tiang lampu senget !

hawiz said... Best Blogger Tips

hahaa...entry xleh blah...last2 tu lg r sengal

FYA PELANG! said... Best Blogger Tips

HAHA. gilakk ! XD

Anif Abdullah| AA said... Best Blogger Tips

bab malam pertama tu xle blaa.. haha

CekbOlat-bOlat said... Best Blogger Tips

kahkahkah.. penah kene geget ngn gigi adk je..

tak penah aseee.. mlm tuh pon blom.. erkk? kbai

anamizu kaito said... Best Blogger Tips

"semut gigit pak hang..aku tahan sakit separuh mati tadi hg mana tau"<---hahahahaha guwa tak tahan part nih!!! adoiyai~






luv,
cik ana

Muhammad Saiazuan Norhalik said... Best Blogger Tips

kih kih kih nangis part black tu tak leh blah..hehe

Nmg Norizan said... Best Blogger Tips

hahha...lawak..

hara said... Best Blogger Tips

hahaha.. byk prbncangan psal hal nih nmpaknya

ratu zuleyqha said... Best Blogger Tips

HAHA ! nthla, xdpt agk darjah kesakitan gigitan semut tuh :P

MiaJie said... Best Blogger Tips

Kalau spesies semut api memang sedap sangat la kesakitannye sampai boleh menitiskan air mata la derr,tehee

Nurul Ainaa said... Best Blogger Tips

sangat melucah hohooo~

Mimi Suke Cupcakee said... Best Blogger Tips

camana sakit digigit semut ?

Fathiyah Selamat said... Best Blogger Tips

salam...mau komen nih...kalau nk taw sket kne geget semut tu cm ne ce tnye semut itu sendiri sbb hanya mereka je yg taw sejauh mane kah kuat nye gegetan mereka..
sekian..

Cerita Mengigit Jari Kaki