Tuesday, January 3, 2012

Mohd Faiz Nurhariz

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!
Kali ni aku nak memperkenalkan seorang lagi anak buah aku yg Alhamdulillah selamat dilahirkan pada 30 September 2011. Ermm. Mungkin la. Haha.


Tadaaa! Comel tak? Hewhew, cam Poksu dia la. LOL. Nama die Mohd Faiz Nurhariz, baru masuk 3 bulan ++ la umur die. Pipi die sangat bam-bam. Aku rase nak penyet-penyetkan je. Haha. Jantina semestinya cam Poksu dia, seorang lelaki, jejaka dan juga Asia.

Budak ni suka sebut "Kuehhh...kuehhhh.." Aku dapat ramalkan yg bila besar nanti Faiz ni bakal menjadi seorang Engineer Kuih yg berjaya merangkap ahli perniagaan kuih terbesar Asia. Aminn. InsyaAllah. Haha ape korang ingat kuih tak memerlukan kepakaran engineering ke nak menjadikannya? Silap tangan (ni jenis tangan taik) buat karipap pun tak jadi jadi. Tapi dengan ilmu engineering, karipap yg bertekstur lembut, lipatan karipap yg simetri serta jarak setiap hujung karipap ke hujung yg lagi satu dipastikan sama boleh dihasilkan. Ha hamek kau, Engineer Karipap dah bercakap.

Herher! Ok papehal pun, Poksu mengucapkan selamat datang ke dunia Awesomeness Family Puan Amnah, Faiz! Selamat berkenalan dengan Poksu yg sangat Ohsem Gila Babi ni. Eh Ohsem je, gila babi tu taklah. Tu ayat nak menunjukkan kelampauan je, mohon jangan salah paham. (˘_˘").

Korang tak pernah terfikir ke, kenapa anak sedara dipanggil juga anak buah? Asal buah? Dan kenapa se-dara? Adakah dihasilkan daripada buah? Atau anak yg berkongsi dara (se-dara) dengan kita? Tapi sejak bila aku ade dara? Renung-renungkan dan selamat berkerut. Bai.
Orang cantik hensem like :D

15 comments:

eddy syrol said... Best Blogger Tips

hahaha..mcm2 kaw ni.. hi faiz... ni pokcik su gak dr sabah.. ngeeee...

kaw bongsu ye lan... baru tau =.='

Eyda Syahida said... Best Blogger Tips

selamat datang dari kawan poksu.. hahaha

comel gileee >.<

EmanTheHalia said... Best Blogger Tips

time aku lahir ko tak nak pun buat entri cam ni.. hurm..

cik pieja hut said... Best Blogger Tips

bile besar , hariz jangan jadi macam poksu hariz ek .. hariz kene jadi baik

Cik Oda Gelang said... Best Blogger Tips

anak saudara lah. .iaitU anak kpd saudara kandung. Gitu lah kot gamaknye.Bukan anak se-dara! Hahaha.

Mohd Khairi Khadzir said... Best Blogger Tips

welcome to dunia poksu2 ..aku pun poksu jgk ... hahaha

Rayyan Haries said... Best Blogger Tips

comel2 mcm poksu dia. ;)

fieyona raias said... Best Blogger Tips

engineer kuih?
course nih ader kat u mane jer?

hehe..skodeng follow sini :)
nak ikut pegi hongkong?
jom
infieyonashoe.blogspot.com

FIFIEY LYCHEE MARATION said... Best Blogger Tips

engineer kueh? is it exist? hahahaha... amin, semoga menjadi tauke kueh yang terhebat!

Ayien said... Best Blogger Tips

kuikui....engineer kueh xtahan...hahah...pape pun best ini entry...

comel anak buah...cam pok su die..haha

Izz Faizah said... Best Blogger Tips

alo alo alo...comeynye...hehe..jd bdk baik besar nty tau...:)

Rozuan Ismail said... Best Blogger Tips

buah dan dara itu lucah. ehh.okbai

p/s tembamnye bakal engineer kuih

NURUL NADIAH MAMAT said... Best Blogger Tips

may he grow healthy and become a good person....

Nurul Ainaa said... Best Blogger Tips

hahaa ade je nak selit kata2 tk senonoh tuh!

Rara Emie said... Best Blogger Tips

salam singgah dari blogger baru..hihi..

Cerita Mengigit Jari Kaki