Saturday, April 2, 2011

aosf | Kontest Dialog DeYM DDCzone™

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Hari ni aku nak join contest by DDCzone™ pulak. Senanya aku dah plan nak join contest ni seminggu lepas. Dahsyaaattt! Seminggu plan tapi tak termakbul-makbul juga, tambah-tambah diberi pressure dari Munira Sajuti yang nak sangat tunggu aku publish contest aku dulu, walhal die dah siap awal, "I simpan dalam draft jeeerwww~" kata beliau ringkas. Ok baiklah sapa-sapa yang nak join sila cubit sesedap rasa kat SINI. Hadiah dia lumayan woo, RM100 untuk pemenang utama, dan yang lain-lain korang bacalah sendirik, jangan nak harapkan aku je suap, ni lah rakyat Malaysia, ngarapkan subsidi je, ok dah mula merepek.

Syarat pertama, bukti aku ni follower DDCzone™,

Aku harap tak kena disqualified lah eh, sebab die suruh circle guna Paint™, tapi aku ni bodoh sikit guna Paint™, aku guna Adobe Photoshope™ je. Sobsob.
Seterusnya, mendialogkan gambar-gambar berikut sekelakar habis, aku cube eh, korang kene bace sambil tengok pictures tu, baru ade feel. Kalau tak kelakar, korang buat-buatlah gelak, support  aku ni sikit. :)


1 : Dulu ko bermati-matian nak kahwen dengan Hero Tamil, sekarang depan Tok Kadi, ko buat-buat tak kenal bakal suami Hero Tamil ko pulak kannnn.
2 : Deyy Honeyyy, mana tangki Honey, Ini baiya juga, Honeyy sudah tada ingat sama baiya ka Honey, manyak sedihla ini macam Honey buat sama baiya...Sobsob.. :'(
3 : Ini bukan Hero Tamilku...Nehi2!! Ini bukannnn!! Hero Tamilku putih 99.99% dari yang ini !!! Arkk blurppp..Blurrpp...


1 : Heyy Tompok, berani kau berasmaradana mengorat Sherry, si kucing dara Mak Gayah Tahi Lalat Berbulu kat hidung tu?! Ko tak tau ke hantaran meminang kucing-kucing dara Mak Gayah Tahi Lalat Berbulu tu mahal?!!
2 : Ampunn Tuan!! Bukan Tompok yang buat Tuan, Sherry yang goda Tompok, die jalan-jalan depan Tompok, Tompok mane tahan Tuannn. Dahla die tak berbaju Tuan, Tuan pun kalau nampak Mak Gayah Tahi Lalat Berbulu tu tak berbaju, dah ketaq lutut Tuan, Tompok tengok lagi jauh je Tuan ketaq lutut...Ampun Tuan !! >.<


1 : Pandai kambing-kambing zaman sekarang ni naik basikal, dulu masa aku jadi kambing muda-muda dulu jalan kaki je, basikal pun aku tak kenal (-__-").
2 : Yaa ampunnn Pakkk!!! saya ini sudah bersunat Pakkk. Jangan dibawa saya berjumpa Tok Mudim lagi Pakk!!! Ampunnn Pakk!! Pendeklah kalau asyik bersunat je Pakkk! Ampuunnn!!
3 : Ahh kau! Nak menipu aku nombor satu, tadi aku tengok ko punye same je ngan aku punye! Kite kan tak sunat lagi, ihihihi..Jomlah kite sunat same-same <3 ~


1 : Bapakk! Kelajuan kita dah mencapai 3 kali ganda kelajuan cahaya ni bapakk!! Depan tu macam gaung je Pak, Yob rase kite boleh terbang lepas gaung tu! Bapak pakai sitbelt cepat Pakk! Yiihaaaa!!
2 : Yobbbbb!! Bawak Vios bapak ni slow-slow Yobbb!! Ko tak kesian kat bapak ke Yobbb!! Bapak ni tak kawen lagii...........................dua!!! Kesian Mak ko takda kawan kat rumah Yoobbbb!! Astargfirullahalazemmmmm...!! Astargfirullahalazemmmmm!!


1 : Aaa semalam Bapak engko semua dah bagi mak duit belanja, hari ni mak malas nak masak, kite makan luor ye, dengar cite Restoran Itek Gantung Ah Tat kat tepi bandor tu sedap, MakCik Garuda engko lah yang bagitahu Mak. So hari ni kite makan situ jelah yo, Mak pun dah lama mengidam nak makan Itek Gantung..
2 : Itekkk???? Gulpp...
3 : Err...Mak, kite ni bukan spesies itek ke Mak??


1 : Longg, aku dah cakap Long, kite lalu litar F1 ni lagi cepat nak sampai sekolah. Ko tak caye semalam!
2 : Ha'a Long, aku pon rase lagi cepat, tapi yang ko ni Long bawak 45KM/J ni apehal Long? Aku nak terberak ni Long! Ketaq lutut aku dah ni nahann...adehh.. (sambil urut-urut lutut).
3 : Kenape aku rase lain macam je ni? Ini perasaan je ni, jangan layan sangat.....


1 : Awakk, cepatlah cukurkan bulu kaki I wakk~ Kan awak dah janji hari tu...
2 : Well yes! But why in the earth there is cameraman here? I thought it was a private party....


1 : Ummmpp..Wanita berbulu kaki lebat, I loiiikkeeeee...Grrrr!!
2 : Uihh, perott.... macam babeyyyhhhhh!!
3 : Dengan Lipstik Maybelline I beli RM2.50 kat pasar malam semalam, I harus yakin, I lah wanita paling cantik dan gagah kat sini. Kerana diriku begitu berhargeewwww~


1 : Siti Musliha! Ko jangan nak berak kat sini, ni port aku, pegi tempat lain lah...Woyy! Sialan! Ko kentot eh!!
2 : Uh..uh..ailehh (sambil kerut-kerut muka), baru nak buka taichi..rase nak terberak la plak..


1 : Supardii!! Ade nyamuk kat dahi kaauu!!
2 : Huiii...Besornyeeeeee~ bolaaa...
3 : Budak-budak ni kalau main tak terbang-terbang takleh ke? Tension aku tengok..Hishh.

Sorryla kalau panjang sangat dialog aku tu. Haha, aku pedulik ape. Woyy asal korang tak gelak??! Aku tau dah, tak kelakar kan.. Umm... (-__-")
Orang cantik hensem like :D

14 comments:

Ifti Larina said... Best Blogger Tips

haha LAWAK lah!! hehe gudluck as comey!

muniraksasa (; said... Best Blogger Tips

HAKHAK. ko nye dialog takde panjang lagi? thumbs up ! ade geng la aku ;p

azlanmatt said... Best Blogger Tips

ade ke gincu maybelline kat pasar malam.. gincu maihbelie ade ler... kahkahkah...lawak tul

DDCzone said... Best Blogger Tips

hahahhaa ---thump up--- aku bukak poll 23 apr -- tunggu --- nak bgtau korunk jangan spam dalam komen blog aku --- nanti nama korunk turun dalam list --- komen betul2 --- hahahah

yad'z said... Best Blogger Tips

asal aku tak rase lawak langsung.. rase nak nangis lahhhhhhhhhhh

Deeyaudeen Sabri said... Best Blogger Tips

sengal la ko !! ahaha

syairahmohdanuar said... Best Blogger Tips

haha.lawak la.terutama yg kucing tu >.<

cik pieja hut said... Best Blogger Tips

lan,panjangkan lagi dialog kau tuh...kurang ag..

DDCzone said... Best Blogger Tips

poll da dibuka.....

Afsar said... Best Blogger Tips

Gud luck aku akan suro semua followers aku vote ko.ikhlas..

Certain dialogue need to be change..aku suka yang bola sepak tu..Genius..

its doesn't need to be funny, but it should be brilliant, yg orang tak pikir..anything gud luck

i'll support you selagi aku tak tggalkan dunia blog ni..:P

Salimah Ismail said... Best Blogger Tips

hahah. comey ja dialog dialog tu.. idea lain drpd lain. good luck! suka part kambing tu. haha.

Btw, dah vote :)

hanim azhari said... Best Blogger Tips

hahahaha xboleh blah vios bapak yoob..

da vote!! smge menang ye :)

faranem nordin said... Best Blogger Tips

i like ;)

Eyda Syahida said... Best Blogger Tips

dah vote..! :)
gud luck~

Cerita Mengigit Jari Kaki